tab

Dead or Alive

Dead or Alive - fånga skurkarna och vinn stort!

Denna spelautomat från NetEnt är en sann klassiker med Vilda Västern-tema. Nu gäller det att fånga skurkarna och ta hem belöningen! Istället för en revolver har du fem hjul och nio vinstlinjer till ditt förfogande. Målet är free spins-läget där de riktigt stora vinsterna hägrar. Satsa dina mynt, snurra fram tre revolver-symboler och lyckan är gjord!

Det bästa med Dead or Alive

  • Tre revolvrar ger dig minst 12 free spins med dubbel vinst
  • Sticky wilds ger 5 extra free spins och ökar vinstchanserna rejält
icon

Fakta om spelet

Spelutvecklare
NetEnt
Speltyp
Videoslot
Utgivningsår
2009
RTP
96,82 %
Tillgänglig på
Desktop, Mobil
Antal hjul
5
Rader
3
Vinstlinjer
9
Min / Max bet
9 - 36
Myntvärde
0,01 - 0,5
Maxvinst
54 000 mynt
Volatilitet
Hög
Progressiv jackpott
Nej
Scatter
Ja
Free-spins
Ja
Wilds
Ja
Bonusspel
Nej
Re-spins
Ja

Här kan du spela Dead or Alive

free-spins
100
free-spins
bonus
-
bonus
free-spins
100
free-spins
bonus
-
bonus
free-spins
-
free-spins
bonus
-
bonus

Snygg grafik och skön atmosfär

Trots att spelet släpptes redan 2009 håller både grafik och ljud förvånansvärt hög klass. Symbolerna på hjulen har klassiskt westerntema med bland annat boots, sheriff-stjärnor och revolvrar. Ljudet är lagom ödsligt och ger känslan av att vara ute på prärien. När något händer stegras spänningen på ett förtjänstfullt vis. En pisksnärt ljuder varje gång du startar hjulen.

Dead or Alive har tre rader med fem hjul och något så ovanligt som ett ojämnt antal vinstlinjer - nämligen nio stycken. Det är med andra ord inte ett speciellt komplicerat spel. Du får välja myntvärde från 0,01 till 0,5 och antal mynt du vill satsa per linje mellan 1 till 4. Därefter är det bara att trycka igång. Självklart finns även autoplay så att du slipper sitta och klicka för varje omgång.

Hur du vinner på Dead or Alive

Vinstlinjerna löper från vänster till höger. Du kan alltså inte vinna från olika håll - som i exempelvis välkända Starburst. Minst tre symboler i rad (förutom för scatters) krävs för att spelet ska plinga till och mynten rasslar in på kontot.

Symbolerna går som sagt i Vilda Västerns tecken. För att du ska förstå vad du ska hålla utkik efter när du spelar kommer här en förklaring vad de betyder:

Wild - denna kommer i form av en efterlysningsaffisch och fungerar som en joker.

Scatter - två korslagda revolvrar som tar dig till free spins om du får tre eller mer någonstans på spelplanen. Två stycken scatters ger dig en vinst på 18 mynt.

De fem högst betalande symbolerna ser ut som följer: Sheriff-stjärnan ger högst betalt, därefter kommer ett par cowboy boots, följt av en vit cowboy hatt, en revolver i hölster och slutligen ett par whiskey-glas.

Dead or Alive har också de klassiska 10, J, Q, K och A som återfinns hos de flesta spelautomaterna online. Dessa betalar ut lägst vinstsummor.


aligned-image-text-img

Free spins - där de stora vinsterna finns

Det vanliga spelläget är helt OK. Men som med alla slots är det de extra godsakerna vi spelare vill åt. Dead or Alive har ett riktigt kul free spins-läge där målet är att fånga fem efterlysta skurkar. Du når det genom att snurra fram tre stycken scatter-symboler (de två korslagda revolvrarna) någonstans på spelplanen.

Väl inne i free Spins-läget börjar som sagt det roliga. Du får alltid minst 12 stycken spins och dina vinster dubblas alltid i det här läget (multiplier x2 alltså). Riktigt generöst. Men det stannar inte där!

Snurrar du fram en efterlysning av en skurk belönas du med ytterligare fem spins. Och du har fångat skurken så denne stannar kvar på spelplanen och fungerar som en wild tills alla dina spins är förbrukade. Totalt finns fem sådana wilds att snurra fram.

Det är alltså i free spins-läget som de riktigt stora vinsterna gömmer sig! Med dubblerade vinstsummor och möjlighet till hela fem sticky wilds kan det vinnas riktigt höga summor.


aligned-image-text-img

Bonusspel lyser med sin frånvaro

Dead or Alive har tyvärr inget bonusspel. Det gör inte att vi tycker speciellt mycket sämre om spelet dock, det utmärkta free spins-läget kompenserar en hel del för avsaknaden av bonusrundor.

Är du ute efter slots med bonusspel är Mega Fortune eller Guns ‘n Roses två exempel på spelautomater med väldigt häftiga bonusrundor.

aligned-image-text-img

Fungerar fint vart du än är

När Dead or Alive släpptes år 2009 fanns det inga mobiltelefoner som klarade av att driva spelet. Därför utvecklades aldrig någon mobilversion, utan spelarna fick snällt sitta framför datorn.

Goda nyheter är att NetEnt självklart förstått att ett deras populäraste spel måste gå att spela i mobilen! Numera går det alldeles utmärkt att spela både på någorlunda moderna iOS- och Android-enheter.

aligned-image-text-img

Dina vinstchanser på Dead or Alive

Spelet har en RTP (Return to player) på hela 96,82%. Det är högt i branschen och ger dig goda förutsättningar att vinna lite pengar. Samtidigt är volatiliteten också väldigt hög - vilket betyder att du vinner sällan men stort.

Du behöver alltså ha uthållighet när du spelar Dead or Alive. Gå in med en förutbestämd budget och håll dig till den. Spelets hit frequency (vinstprocent) är endast 30,4% och chansen att få tre scatters eller fler ligger på 0,66%. Du behöver alltså snurra 152 gånger i snitt innan du når free spins-läget.

aligned-image-text-img

En slot som delar spelarna

Det här spelet är inte för dig som tycker om att vinna ofta hela tiden, vilket gör att en del spelare inte är så förtjusta i Dead or Alive. Vi å andra sidan tycker att det är en fantastiskt kul spelautomat som vi gång på gång återkommer till.

Att fånga skurkar i Vilda Västern är riktigt kul. Spelet är snyggt, trots sin ålder, med bra ljudeffekter. Vi gillar att det inte är alltför komplicerat, ibland är det helt enkelt en sådan slot som är roligast för stunden.

Samtidigt förstår vi att det här spelet inte tilltalar alla. Avsaknaden av bonusrundor och progressiv jackpott, kombinerat med enkelheten, skrämmer bort vissa. Och det är faktiskt lugnt att ha olika smak, eller hur?

När du är sugen på enkel underhållning med chans på stora vinster i free spins-läget är Dead or Alive verkligen spelet för dig!


aligned-image-text-img

Nyhetsbrev

icon
close-disclaimer
Denna webbplats använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för dig som användare. Läs mer