tab

Dark Vortex

Dark Vortex - vinn åt båda hållen

Dark Vortex är ingen vanlig slot. Här har du nämligen chansen att kamma hem riktigt fina vinster tack vare dess 243 vägar att vinna. I denna välgjorda slot kommer du som spelare känna dig fångad från första stund. Förbered dig på ett mystiskt äventyr i de mörka dimensionerna!

Det bästa med Dark Vortex

  • Sloten är uppbyggd med Win Both Ways - med andra ord större vinstchanser!
  • Du kan köpa till ett bonusspel
  • Snygg och välgjord temaslot
icon

Fakta om spelet

Spelutvecklare
Yggdrasil
Speltyp
Videoslot
Utgivningsår
2018
RTP
96,5 %
Tillgänglig på
Dator, mobil och surfplatta
Antal hjul
5
Rader
3
Vinstlinjer
243
Min / Max bet
1 - 500
Myntvärde
0,01 - 5
Maxvinst
7000x
Volatilitet
Hög
Progressiv jackpott
Nej
Scatter
Nej
Free-spins
Ja
Wilds
Ja
Bonusspel
Ja
Re-spins
Nej

Här kan du spela Dark Vortex

free-spins
100
free-spins
bonus
-
bonus
free-spins
100
free-spins
bonus
100 kr
bonus
free-spins
-
free-spins
bonus
100 kr
bonus

Följ med på ett mörkt äventyr i Dark Vortex

Dark Vortex lanserades år 2018 av svenska Yggdrasil och denna slot tar med dig på ett riktigt mörkt speläventyr. Spelet är en videoslot med fem hjul, tre rader och hela 243 olika sätt att vinna. Till skillnad från många andra spel vinner du här från både höger och vänster och sloten har inte de klassiska vinstlinjerna. En uppskattad funktion av många spelare. 

Rent designmässigt är Dark Vortex snygg och välgjord med ett litet inslag av humor. Spelplanen är belägen inuti öppningen av en grotta och den grå färgskalan bryts av med färgglada symboler. Här återfinns monster, böcker och orber som alla har olika värde. I bakgrunden spelas melankolisk lugn pianomusik. Sloten känns både välgjord och genomtänkt och får därför höga betyg vad gäller utseende.


Hur du vinner på Dark Vortex

Det som får Dark Vortex att sticka ut från mängden är givetvis funktionen Win Both Ways där vinstlinjer saknas och du i stället kan vinna med 243 olika vinstvägar. Medan du i andra slots enbart kan vinna från vänster till höger kan du här vinna åt båda hållen. Enda undantaget är om du får fem matchande symboler, den vinsten godkänns från vänster till höger. 

För att vinna krävs minst tre likadana symboler. Din vinst beräknas utifrån hur stor insats du har valt samt vilka symboler som hamnat i den vinnande kombinationen. Insatsen bestämmer du alltid själv och justerar med hjälp av knapparna belägna under spelplanen. Lägsta bet är 1 mynt och maxbet är 500 mynt, vilket är ett något snävare spann än på vissa andra slots.

Symbolerna utgörs främst av monster och böcker, eller möjligen trolldomsböcker om vi ska vara petiga. Symbolernas värde varierar med allt från 2 mynt vid en kombination om tre, upp till 60 mynt i en kombination om fem. Slotens monster räknas som högbetalande symboler. Här finns även specialsymboler som wild-symboler och Vortex-symboler, båda guldfärgade och lätta att känna igen.


aligned-image-text-img

Free spins i Dark Vortex

Dark Vortex bjuder dig på ett antal olika typer av free spins. En typ är Vortex-hjul som dyker upp när du får minst två Vortex-symboler på intilliggande hjul. Hjulet genererar sedan staplade wilds och högbetalande symboler under minst tre snurr. Lyckas du få alla fem hjulen att bli Vortex-hjul låses Vortex Free Spin upp och du får ett antal gratissnurr med 3 125 vinstvägar. 

I jakten på att få alla fem hjul att bli Vortex-hjul får du också snurr. För varje nytt hjul som blir till ett Vortex-hjul får du olika belöningar, en av dem genererar två free spins. Här kan belöningen också bestå av att ytterligare ett hjul görs om till Vortex under ett visst antal spinn, innan det återgår till normalläge.

Förutom detta finns det också en speciell symbol som genererar fler free spins. Den blå orben, eller den blåa ljuscirkeln för att göra det enkelt, ger dig ytterligare gratissnurr om den dyker upp på spelplanen. Det finns med andra ord goda chanser till free spins, det gäller bara för dig att lära dig sloten och att känna igen Vortex-symbolerna.

aligned-image-text-img

Köp ett bonusspel

Något vanligt bonusspel finns inte i sloten, däremot bjuder Dark Vortex på en bonusfunktion som är kopplad till ytterligare free spins. Här kan du köpa dig till ett Pick and Click-spel för 800 mynt. 

I spelet får du sedan välja mellan fem spelkort vars baksida anger storleken på wild-symbolerna och antalet free spins du får. Det finns alltså ett bonusspel, men inget gratis. 

aligned-image-text-img

Dark Vortex i mobila enheter

Dark Vortex är givetvis utvecklad för att fungera lika bra på datorn som på andra enheter. Med andra ord, du kan spela sloten på din surfplatta eller mobil när du vill. 

Den stödjer de vanliga operativsystemen iOS och Android vilket gör att det enda du behöver tänka på är att ha en ordentlig internetuppkoppling. Ingen app ska krävas för att spela spelet, såvida inte det casino du spelar ifrån kräver detta. Spelet behåller sin snygga och välgjorda grafik oavsett var du väljer att spela någonstans. 

aligned-image-text-img

RTP och Volatilitet

Spelets RTP, return to player, ligger på 96,5 % vilket är en klart godkänd siffra enligt de flesta spelare. Enligt Yggdrasil är återbetalningen något högre vid användandet av bonusfunktionen, då den uppgår till 97 %. Sloten har en relativt hög volatilitet vilket innebär att du har chans att vinna färre men större vinster. Var därför beredd på att du kan behöva spela ett tag innan vinsten kommer, men när den väl gör det är det en större summa. Sloten kräver därför lite mer tålamod och kanske lite större budget. 

Spelets RTP, return to player, ligger på 96,5 % vilket är en klart godkänd siffra enligt de flesta spelare. Enligt Yggdrasil är återbetalningen något högre vid användandet av bonusfunktionen, då den uppgår till 97 %. Sloten har en relativt hög volatilitet vilket innebär att du har chans att vinna färre men större vinster. Var därför beredd på att du kan behöva spela ett tag innan vinsten kommer, men när den väl gör det är det en större summa. Sloten kräver därför lite mer tålamod och kanske lite större budget.

aligned-image-text-img

Dark Vortex får ett högt slutbetyg

Dark Vortex lanserades på spelmarknaden under år 2018 och det är spelföretaget Yggdrasil som står bakom mästerverket. Temat är på intet sätt unikt för en slot, men oerhört välgjort. Grafiken är bra och det finns en helhet i spelets utseende och design. Att spel flörtar med det ockulta och monstruösa kan ibland bli något fånigt, men här har utvecklarna lyckats skapa en riktigt bra slot. 

Det som får Dark Vortex att sticka ut från mängden är att det är en så kallad Win Both Ways-slot. Här har du över 200 sätt att vinna, i stället för det vanliga vinstlinjerna. Det gäller att få minst tre symboler i rad och dessa godkänns från vänster till höger och vice versa. Till din hjälp har du både wilds och free spins.

Även om spelet saknar ett gratis bonusspel finns det funktioner som väger upp detta, och om du vill har du möjlighet att köpa dig till ett Pick and Click-spel med gratissnurr. En annan bra funktion är Vortex-funktionen som genererar staplade wild-hjul och även den ger chansen till gratissnurr. Upplägget är förhållandevis enkelt, även om det kan ta några rundor innan du fått kläm på det.

Det slutliga omdömet för Dark Vortex blir enligt oss högt. Det är en välgjord slot med riktigt bra vinstchanser. RTP:n för detta spel ligger på upp till 97 % när bonusfunktionen är aktiv och sloten har en relativt hög volatilitet. Spelet passar egentligen alla typer av spelare, såväl rutinerade som nybörjare. 

Testa gärna en demoversion innan du börjar satsa riktiga pengar!


aligned-image-text-img

Nyhetsbrev

icon
close-disclaimer
Denna webbplats använder sig av cookies för att förbättra upplevelsen för dig som användare. Läs mer