tab

Book of Dead

Book of Dead - Ett äventyr utan dess like!

Book of Dead från svenska speltillverkaren Play’n GO har blivit en modern klassiker i slotsammanhang. Den älskas av både våghalsar och hobbyspelare tack vare chanserna på stora vinster. Under free spins-läget expanderar en av symbolerna och kan på så sätt täcka hela skärmen för att betala ut spelets maxvinst.

Det bästa med Book of Dead

  • Free spins där en symbol väljs ut för att kunna expandera över planen
  • En maxvinst på hela 250 000 mynt
icon

Fakta om spelet

Spelutvecklare
Play’n GO
Speltyp
Videoslot
Utgivningsår
2016
RTP
96 %
Tillgänglig på
Dator, mobil och surfplatta
Antal hjul
5
Rader
3
Vinstlinjer
10
Min / Max bet
10 - 500
Myntvärde
0 - 1
Maxvinst
250 000 mynt
Volatilitet
Hög
Progressiv jackpott
Nej
Scatter
Ja
Free-spins
Ja
Wilds
Ja
Bonusspel
Nej
Re-spins
Nej

Här kan du spela Book of Dead

free-spins
-
free-spins
bonus
2 000 kr
bonus
free-spins
-
free-spins
bonus
100 kr
bonus
free-spins
100
free-spins
bonus
2 000 kr
bonus

Book of Dead - tema och grafik

I Book of Dead beger vi oss till forntida Egypten tillsammans med äventyraren Rich Wilde. Det är kanske inte ett unikt tema men Play’n GO har gjort det väldigt bra. Symbolerna består av olika reliker som vi förknippar med Egypten tillsammans med Rich Wilde själv i egen hög person. De lägst betalande symbolerna är kortsymboler i olika färger. 

I spelet befinner du dig djupt inne i ett mystiskt tempel där flera skatter gömmer sig. Färgerna går i guld och sand, och vad passar väl bättre i en slot om Egypten? Musiken är mystisk och spelar hela tiden i bakgrunden. Detta tillsammans med ljudeffekter som räknar pengar när du vinner gör sloten till en bra spelupplevelse rakt igenom.


Hur du vinner på Book of Dead

Innan du börjar spela behöver du ställa in hur mycket du vill satsa per omgång. Detta gör du under själva spelplanen genom att ändra myntvärdet, antalet mynt och antalet vinstlinjer. När du har gjort detta är det bara att trycka på Spin. För att du ska få en vinst behöver du minst tre likadana, lågbetalande symboler på en vinstlinje räknat från vänster till höger. 

Det som sticker ut i Book of Dead är att du endast behöver två stycken av de högre betalande symbolerna för att få utdelning. Även här är det vänster till höger som gäller. Under slotens information kan du se exakt hur vinstlinjerna är uppbyggda. De är tio till antalet,en vilket är lite färre än på många andra av dagens slots. 

Den symbol som ger bäst betalt i spelet är Rich Wilde, som också är huvudperson. Om du får fem stycken av honom på en vinstlinje vinner du 5 000 mynt. Den näst högst betalande symbolen är guldstatyn som ger dig 2 000 mynt. Efter detta kommer hunden och fågeln som båda ger dig 750 mynt om det landar fem på en vinstlinje.


aligned-image-text-img

Free spins i Book of Dead

För att få free spins i Book of Dead ska du landa tre stycken av den gyllene boken någonstans på spelplanen. När du gör detta kommer du att bli belönad med tio free spins. Du kan även få fler free spins under gratisrundorna om du får tre ytterligare böcker någonstans på hjulen. Det finns ingen gräns på hur många snurr du kan få

Innan free spins-läget börjar kommer en slumpmässig symbol väljas ut för att fokuseras lite extra på. Så snart den landar på ett hjul kommer den att expandera och täcka hela hjulet. Om du får en av de högre betalande symbolerna räcker det med att den hamnar på två hjul för att ge utdelning. Det är alltså stor chans till höga vinster.

Det är tack vare denna funktion som du har chansen till så höga vinster i Book of Dead. Tänk till exempel att du får Rich Wilde-symbolen, vilken är den som ger bäst utdelning, på alla fem hjulen. Den kommer i så fall att täcka hela spelplanen vilket innebär att du i detta fall kommer att vinna spelets maxvinst.


aligned-image-text-img

Book of Dead saknar bonusspel

I Book of Dead finns det inget bonusspelmen det finns en wild-symbol som kan dyka upp på alla fem hjulen. Det är samma symbol som aktiverar free spins, nämligen den gyllene boken.

Om det kommer färre än tre ersätter den alla andra symboler så länge den kommer på en vinstlinje. Detta är alltså symbolen att hålla ett extra öga på. 

aligned-image-text-img

Book of Dead i mobilen

Skulle du vilja spela Book of Dead på din mobil eller surfplatta kommer du inte att bli besviken. Det fungerar lika bra oavsett om du använder dig av en iOS-enhet eller Android-telefon. Grafiken flyter på bra och du får exakt samma spelupplevelse som när du sitter vid en dator

För att spela Book of Dead i din mobil behöver du bara logga in på ditt favoritcasino och öppna sloten direkt i webbläsaren. Du ställer in din önskade insats på samma sätt som på datorn 

aligned-image-text-img

RTP och volatilitet

Book of Dead klassas som en slot med hög volatilitet. Detta innebär att du kan uppleva relativt många vinstlösa snurr där du inte vinner någonting överhuvudtaget, men när du väl vinner har du chansen att bli rikligt belönad

Detta är en av anledningarna till att den älskas av spelare som gärna satsar högt för att vinna stort. Slotens RTP, eller teoretiska återbetalning som det också kallas, ligger på 96,21 %. Detta är i linje med de flesta av dagens moderna spelautomater från de stora tillverkarna. 

aligned-image-text-img

Book of Dead är en modern klassiker

Book of Dead räknas av många som en modern klassiker. Det är inte ovanligt att du som ny kund tilldelas free spins på denna i välkomsterbjudanden och kampanjer. Det är också relativt vanligt att professionella slotspelare har denna som favorit när de spelar på exempelvis Twitch. Anledningen till det är att du har chansen att vinna relativt stora pengar under free spins

Book of Dead har ett egyptiskt tema där du ska följa med Rich Wilde på ett spännande äventyr. Med lite tur hittar ni fina skatter som gör dig rikare. Det finns flera andra slots med liknande tema, men det är ingen av dem som sticker ut så mycket som just Book of Dead. Detta beror mycket på den snygga grafiken och symbolerna.

Du bör känna till att den här sloten är högvolatil. Detta betyder att du kan råka ut för en hel del döspins mellan varven innan det kommer en vinst. Denna slot är därför bäst för dig som är beredd på att chansa och har en lite större budget. Har du tålamod kan du bli riktigt belönad med en större vinst.

Free spins är slotens stora behållning och dessa aktiverar du om du får tre stycken av guldboken någonstans på hjulen. Du kommer då att belönas med tio stycken free spins. En symbol blir satt i fokus och denna kan då expandera över hela spelplanen. Får du Rich Wilde som symbol finns då chansen att du kan ta hem maxvinsten som är 250 000 mynt.


aligned-image-text-img