tab
Bruna och silvriga mynt

William Hill bötfälls med drygt 19 miljoner pund - nära indragen licens

Publicerades: tis 28 mar 2023

William Hill är en av bettingvärldens stora giganter och driver en rad olika bettingsidor, däribland Mr Green, en välkänd aktör på den svenska marknaden. Nu har bolaget tilldelats en rekordstor bötessumma på 19 miljoner pund för bristande arbete med att skydda sina spelare och förhindra penningtvätt.

Den brittiska bettingjätten William Hill har hamnat i blåsväder. Bolaget som bland annat äger svenska Mr Green tvingas betala 19,2 miljoner pund, motsvarande 244 miljoner kronor, i böter för att inte ha lyckats skydda spelarna och för bristande arbete mot penningtvätt.

Nära förlora licensen

Aldrig tidigare har ett bettingbolag tilldelats ett så stort bötesbelopp av den brittiska spelkommissionen. Kommissionen anser att William Hill haft så pass utbredda och alarmerande problem att man övervägde att dra in bolagets spellicens.

Anledningen till att William Hill inte förlorade licensen uppges ha varit att man omedelbart erkände sina brister, valde att samarbeta med spelkommissionen och genomförde förbättringar i sitt arbete. I stället valde kommissionen att utdela det största bötesbeloppet i den brittiska historien.

Kund fick spendera 23 000 pund på 20 minuter utan några kontroller

Det var flera orsaker som låg bakom speljättens minst sagt stora bötesbelopp. Bland annat har William Hill haft flera brister i skyddet mot eventuell penningtvätt, samt otillräckliga kontroller för att skydda spelare mot att drabbas av spelproblem och ekonomiska problem. Vid ett tillfälle fick en kund öppna ett spelkonto och spendera 23 000 pund inom loppet av 20 minuter utan att William Hill genomförde några kontroller.

Om WIlliam Hill

William Hill är ett brittisk spelbolag som grundades 1934, under tiden då hasardspel fortfarande var olagligt i Storbritannien. Bolaget bedriver idag verksamhet inom såväl sportsbetting som online casino, poker och bingo.

William Hill är idag ett av världens mest kända spelbolag och återfinns på marknader runt om i hela världen.