tab
Person fyller i stryktipset

Tredje största stryktipsvinsten genom tiderna

Publicerades: tis 19 sep 2023

Möjligheten att kamma hem en storvinst på nätcasino är få förunnat men för några Gävlebor blev det verklighet. Stryktipsets tredje största jackpot någonsin föll ut lördagen den 9 september och landade i Gävle, där turen ledde till att 15 miljoner kronor hamnade i några lyckliga vinnares fickor. Efter att ingen hade lyckats pricka in alla 13 rätt föregående helg, stod det nu bara en vinnande rad med 13 rätt. De lyckliga vinnarna på sex personer tillhörde ett Spela Tillsammans-lag som tillsammans satsat totalt 900 kronor på sin kupong.

Tre av vännerna hade två andelar och de andra tre hade varsin andel. Vid kl 23:00 stod det klart att det fanns en rad med 13 rätt.

– Man var helt uppe i varv där hemma framför tv:n, det hade blivit stigar i vardagsrummet och jag hade slängt av mig t-shirten. Sen var det bara att börja ringa runt till gänget. Men de trodde knappt på mig, säger lagledaren för Tillsammans-laget.

Avgörandet kom i den 95:e minuten

För vinsten kan de i första hand tacka Kosvos Vedat Muriqi. Det avgörande ögonblicket inträffade när de sista matcherna på stryktipskupongen närmade sig 90 minuter. Vid den tiden fanns det tre vinnare med 13 och cirka 5 miljoner kronor i vinst vardera. Men i den 95:e minuten gjorde Kosvos Vedat Muriqi sitt andra mål i matchen mot Schweiz, och matchen slutade oavgjort 2-2, vilket innebar att hela 15 miljoner kronor gick till Gävle.

Miljonvinsten är den tredje största i Stryktipsets historia. Tidigare rekordvinster delades ut i Malmö 2011 med 20,3 miljoner kronor och Visby 2021 med 15,3 miljoner kronor.

Vinnarna i chock efter vinsten

Lagledaren för Spela Tillsammans-laget från Gävle kunde knappt tro sina ögon när resultatet var klart: – Oj oj, herregud. Jag följde matcherna hela dagen och det såg dåligt ut nästa hela vägen. Men så blir det 13 rätt i slutminuterna. Jag är i chock, säger lagledaren för Spela Tillsammans-laget från Gävle.

Laget gick hem med en imponerande vinstsumma på 14 998 311 kronor efter att alla avdrag och skatter var gjorda. Det var verkligen en minnesvärd dag för både laget och staden Gävle.