tab
Bruna och silvriga mynt

Spelbolaget Whossa erbjuder gratis spel med vinster från annonsintäkter

Publicerades: tis 10 mar 2020

Whoosa är det nya spelbolaget på den svenska marknaden. Man skiljer sig dock från andra bolag på två sätt. Dels är spelen helt gratis, dels utgörs vinsterna av annonsintäkter. Till att börja med kommer högsta vinsten vara 100 000 kronor. Det skriver Breakit.

Ett nytt spelbolag har nått den svenska spelmarknaden. Bolaget heter Whoosa och erbjuder spel via en app som går att ladda ned från Google Play och App Store. Whoosa är dock inte som alla andra spelbolag inom exempelvis casinon och odds och betting. Whossa erbjuder så kallade turspel, likt trisslotter eller lotto, med den skillnaden att du inte behöver betala för att spela. Spelet ska vara helt gratis och vinsterna kommer i stället från annonsintäkter.

Några av annonsörerna som gör Whossas spel möjligt är Kronans Apotek, Elskling, Live Nation och Norr.

Vill göra det möjligt att vinna 1 miljon kronor

Whossa börjar med att lansera olika små spel som passar perfekt när man har lite tid över. Spelbolagets första spel är en slags skraplott med en möjlighet att vinna upp till 100 000 kronor. Målet är dock att de högsta vinsterna framöver ska ligga på 1 miljon kronor.

Spelet kommer dock inte vara tillgängligt för vem som helst. De har en 18-årsgräns och en spelare ska bara kunna spela en viss tid varje dag.

Skänker delar av intäkterna till välgörenhet

Pengarna som Whoosa drar in via sina annonser ska inte enbart användas för att betala ut vinster till kunderna. 5 procent av annonsintäkerna ska nämligen gå till välgörenhet. Vilken eller vilka organisationer som får ta del av pengarna är dock upp till spelarna att bestämma. Varje spelare får nämligen möjlighet att själv bestämma var pengarna ska gå.

Whossa står inte under Spelinspektionens tillsyn

I vanliga fall krävs tillstånd från Spelinspektionen för att få verka på den svenska spelmarknaden. Whoosa har dock gjort bedömningen att man inte behöver stå under Spelinspektionens tillsyn för att få erbjuda några spel. Detta baserar man på att man erbjuder förströelsespel som finansieras av reklam. Bolagets grundare, Fredrik Östergren, tror därför inte att man kommer konkurrera med andra spelbolag. I stället menar han att Whossa erbjuder en helt ny slags spelupplevelse.