tab
Person spelar online casino på laptop

Många väljer spelsajter med svensk licens på grund av tryggheten

Publicerades: tis 13 jul 2021

Spelinspektionen har låtit genomför en studie som visar anledningen till varför svenska spelare väljer spelsajter med svensk licens. Trygghet, kontroll och säkerhet är tre faktorer som spelar stor roll i valet av spelsajt.

Svenska Spelinspektionen har i samarbete med SKOP genomfört en undersökning om svenskarnas spelvanor på nätet. Undersökningen som baseras på intervjuer med drygt 3000 personer visar att svenska spelare i hög utsträckning väljer spel på spelsajter med svensk spellicens på grund av trygghet, säkerhet och kontroll.

12 procent av de tillfrågade visste dock inte om de spelade på spelsajter med svensk licens eller inte. Efter att ha uppgett vilka sidor de spelar på visar det sig dock att en stor del faktiskt spelade på sajter med svensk licens.

7 procent spelar på sajter utan svensk licens

Regeringen har länge arbetat med att få svenska spelare att bara spela på sajter med svensk licens där säkerheten och kontrollen är högre. Omkring 7 procent av respondenterna svarade dock att de minst en gång i kvartalet spelar på sajter utan svensk licens.

Vidare undersökning i frågan visade dock att det inte är riktigt var så många. Flera svenskar tror nämligen att de spelar på sajter utan svensk licens men vid närmare kontroll visade det sig att spelsajterna haft svensk licens.

Väljer spelsajter utan svensk licens på grund av större vinstchanser och bättre bonusar

Det senaste året har flera regleringar införts på den svenska spelmarknaden. Bland annat finns det tydliga regler kring hur sajternas bonussystem får se ut. I dagsläget får en spelsajt endast erbjuda ett bonuserbjudande till ett värde av max 100 kr, och det bara i samband med registrering.

Just bristande bonusar och andra vinstmöjligheter har visat sig vara en anledning till att vissa svenskar väljer att spela på sajter utan svensk licens. Vad som dock är än mer problematiskt är att flera spelare som är spärrade via Spelpaus väljer att frångå denna spärr genom att vända sig till sajter utan svensk licens.