tab
Bruna och silvriga mynt

Man från Skara kammade hem drygt 6 miljoner kronor på Eurojackpot

Publicerades: mån 06 feb 2023 | Uppdaterades: mån 13 feb 2023

En man från Skara har spelat hem 6,2 miljoner kronor på Eurojackpot. För cirka 6 år sedan vann samma man 3 miljoner kronor, även det på Eurojackpot. Nu planerar Skarabon för renovering av huset, resor och en tidig pension.

Den 27 januari vann en Skarabo 6,2 miljoner kronor på Eurojackpot. Med 5+1 rätt var vinsten i hamn och nu planerar mannen för en tidig person, renovering av huset och härliga utlandsresor.

Vinsten är dock långt ifrån den högsta som kammats hem på Eurojackpot. I mars 2019 kammade en vinnare hem hela 562 miljoner kronor. Det är dock fortsatt en bra bit ifrån den högsta möjliga vinsten på 100 miljoner euro, cirka 1,2 miljarder kronor.

Ovanligt att vinna flera gånger

Det mest anmärkningsvärda är inte vinsten i sig utan att Skarabon vunnit på Eurojackpot tidigare.

– Jag vann tre miljoner kronor på Eurojackpot för cirka sex år sedan, berättar vinnaren för Svenska Spel.

Daniel Arnkvist fick äran att ringa upp vinnaren. Han berättar att han aldrig tidigare varit med om någon Eurojackpot-vinnare som vunnit två gånger. Vinsten blev dessutom årets första miljonvinst till en person från Västra Götalands län.

Bankmöte och rådgivning vid vinster på över 5 miljoner

Svenska Spel är verksamma inom en rad olika områden. Utöver turspel hittar du både casino och betting i det breda utbudet från Sveriges ledande spelbolag.

Som en del i Svenska Spel Turs spelansvarsarbete erbjuds alltid spelare ett bankmöte i samband med utbetalning av vinster på över fem miljoner kronor. Vinnaren får även tillgång till ekonomisk och juridisk ordning om så önskas.

Det här är Eurojackpot

  • Lottospel där bolag i 18 länder är med och samarbetar
  • Dragning sker tisdagar och fredagar
  • Spelet kostar 25 kronor per rad
  • Välj 5 av 50 nummer, samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga
  • Vinster delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer