tab
Maxa gratissnurr

Lottovinnare kammade hem närmare 11 miljoner kronor

Publicerades: tis 18 apr 2023

Många är vi som drömmer om att spela hem miljonvinsten på casino online, sportsbetting eller någon annan form av spel. De allra flesta får aldrig möjligheten att uppleva detta men för en helsingborgare i 50-årsåldern blev det verklighet i påsk.

Det var på påskdagen mannen skulle förlänga sin stående lottorad när han upptäckte miljonvinsten på närmare 11 miljoner kronor. Den exakta vinstsumman skrevs till 10 807 550 kronor.

Vinsten kom som en chock för vinnaren.

− Det är omtumlande och många tankar som snurrar i huvudet. Vinsten kommer att innebära en helt ny frihet som jag är väldigt tacksam för, berättar mannen för Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Spelade för 28 kronor

Spelet som resulterade i miljonvinsten består av tre rader Lotto med Joker. Raderna lämnades in online till en kostnad av 28 kronor.

Den vinnande helsingborgaren har planer på att investera delar av vinstsumman till framtiden.

− Jag funderar på att köpa ett hus som jag kan sälja när jag tycker det är dags att sluta jobba, berättar vinnaren.

Erbjuds ekonomisk och juridisk rådgivning

I de fall en vinstsumma överstiger fem miljoner kronor betalas vinsten ut i samband med ett bankmöte, dessutom erbjuds vinnaren både juridisk och ekonomisk rådgivning. Martin Ridderstolpe berättar att det är en uppskattad del i Svenska Spels spelansvar.

Såhär fungerar Lotto

  • Det gäller att pricka 7 av 35 nummer.
  • En ensam spelare med 7 rätt är garanterad minst en miljon kronor.
  • Vid varje dragning dras även fyra tilläggsnummer. Har du sex vinstnummer och ett tilläggsnummer vinner du i vinstkategorin 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att spela i båda eller bara Lotto 1.
  • Vill du ha chans till drömvinsten måste du lägga till tilläggsspelet Joker i samband med Lotto på onsdagar eller lördagar. Du vinner på Joker genom att få in minst två nummer i rätt ordningsföljd, framifrån eller bakifrån, i ditt Jokernummer.