tab
Person fyller i stryktipset

Kompisgäng kammade hem över 10 miljoner kronor

Publicerades: ons 22 feb 2023

För första gången sedan 2021 har en ensam rad prickat in 13 rätt på stryktipset. Vinsten på drygt 10 miljoner kronor gick till ett kompisgäng i Sundbyberg.

Stryktipset är ett av Sveriges allra mest kända spel inom odds & betting och har tidigare figurerat i tv-reklam. Spelet avgörs oftast på lördagar med engelsk liga- eller cupfotboll där det gäller att tippa oavgjort, hemma- eller bortaseger i totalt 13 matcher. Vinst kan inträffa vid 10-13 rätt beroende på omsättning och hur andra har spelat.

Den 11 februari lyckades ett kompisgäng i Sundbyberg pricka in 13 rätt och kamma hem drygt 10 miljoner kronor. Det var första gången som en ensam rad prickade in 13 rätt sedan 2021.

Kompisgänget på 8 personer i 30 årsåldern köpte varsin andel för 96 kronor - men det var nära att en av kompisarna höll på att missa deadline.

– Jag var ute och jobbade så fem minuter innan spelstopp insåg jag att missat att köpa. Spelet skulle precis stänga men jag hann precis, berättar barndomsvännen, till Svenska Spel.

Vad kompisgänget planerar göra för vinsten är ännu inte bestämt. Vad som däremot är klart är att pengarna kommer komma till användning.

– Vi har pratat om att kanske köpa en bil, säger lagkaptenen i kompisgänget.

Stryktipset - ett av Svenska Spels mest klassiska spel

Stryktipset är Sveriges allra mest välkända och populära spel inom odds och betting. Spelet hade premiär redan den 20 oktober 1934, då med totalt 12 matcher och 25 öre per tippad rad. År 1969 beslutatde man sig för att utöka antalet matcher till 13, och år 1985 höjdes priset per spelad rad till 1 kronor, vilket gäller än idag.

Den hittills högsta vinsten som har betalats ut till en ensam spelare med 13 rätt är 20,3 miljoner kronor, det skedde år 2011.