tab
Ess kortlek

Inga nya restriktioner för spelbranschen

Publicerades: mån 31 jan 2022

I början av året lämnade regeringen in ett förslag på nya spelansvarsåtgärder. Nu, ett par veckor senare, tar man dock tillbaka förslaget och väljer att inte återinföra några regleringar.

I början av pandemin infördes tillfälliga spelansvarsåtgärder som begränsade spelbolagens möjligheter att bland annat erbjuda bonusar på mer än 100 kr. Dessutom sänktes insättningsgränsen till max 5 000 kronor per vecka. Åtgärderna infördes för att minska risken att hamna i spelproblem till följd av mer hemmasittande.

Under hösten 2021 togs sedan spelansvarsåtgärderna bort. Men i takt med att smittspridningen började öka igen lämnade regeringen, i början av januari, in ett förslag på nya spelansvarsåtgärder för att stärka spelarnas roll på marknaden och motverka spelproblem.

Regeringen ändrar sig - vill inte se nya restriktioner

Nu kovänder dock regeringen och väljer att inte återinföra några coronabegränsningar för nätcasinon. Beslutet kommer efter att Folkhälsomyndigheten gjort bedömningen att flera restriktioner kommer släppas om ett par veckor.

I en intervju med Dagens Industri säger socialförsäkringsminister, Ardalan Shekarabi, följande:

– Mot den här bakgrunden så bedömer vi att det inte är aktuellt att införa de tillfälliga spelansvarsåtgärderna, säger Ardalan Shekarabi till DI.

Glädjande nyheter för spelbolagen

Nyheterna om att regeringen inte kommer införa några nya åtgärder är glädjande nyheter för spelbolagen. De åtgärder som införts har haft en stor påverkan på bolagen i jämförelse med ett coronafritt år.

Även professionella pokerspelare gläds åt nyheten. För den yrkesgruppen har pandemin och dess regleringar haft stor ekonomisk påverkan och gjort det svårare att utöva sitt yrke på samma sätt som man gjorde tidigare.