tab
Game of Thrones title

Game of Thrones: Vem blir härskare över Westeros?

Publicerades: ons 20 mar 2019

Den 14 april är det äntligen dags för sista säsongen av världens just nu mest populära TV-serie: Game of Thrones. Spekulationerna kring hur det ska gå för de olika karaktärerna fyller redan forum efter forum på nätet, räkna med att de kommer uppta i stort sett samtliga lunchdiskussioner de kommande månaderna. Ett spelbolag som alltid ligger i framkant när det kommer till specialodds är Unibet - så även denna gång.

Lagom till upplösningen har de redan nu kommit med ett gäng olika spelmöjligheter, exempelvis stora händelser som vilka karaktärer överlever till slutet och vem blir härskare över Westeros, till lite smalare ämnen som vem som kommer att gifta sig under säsong 8. Du kan se några exempel på spelvarianter i bildspelet här nedan:

(OBS: det är alltid aktuellt odds på Unibets hemsida som gäller, dessa exempel stämde när denna nyhet publicerades)

Game of Thrones härskare i Westeros
Game of Thrones överlever
Game of Thrones dödar Clegane Bowl
null

Vintern kommer!

När George R. R. Martin skapade sitt fantasyepos räknade han nog inte med att det skulle bli en sådan massiv succé i TV-form. Serien har gjort flera av huvudpersonerna till superstjärnor, något de antagligen inte heller hade förväntat sig när den första säsongen spelades in och sändes på HBO så tidigt som 2011.

Budgeten för varje avsnitt har vuxit markant allteftersom fler och fler människor tagit till sig Westeros blodtörstiga maktspel om tronen. Ett av säsong sex mest beryktade avsnitt, "The Battle of the Bastards" estimeras ha kostat över 20 miljoner dollar att spela in! Och vi vet att budgeten för säsong 8 är 15 miljoner dollar - per avsnitt.

Hela serien är färdiginspelad och än så länge har inga bekräftade uppgifter om hur det ska gå läckt ut. Vi får anta att alla inblandade skrivit på långtgående kontrakt om att inte yppa något med höga vitesbelopp som följd. Det positiva med detta är att alla vi som även gillar odds & betting har chansen att få lägga ett spel på vår favoritserie. Bara att passa på nu innan någon av de inblandade läcker vad som händer :)

TV-tider för alla avsnitt

I Sverige är det HBO Nordic som sänder Game of Thrones. Nya avsnitt släpps varje söndag från den 14 april och fram till det sista avsnittet den 19 maj. De två första avsnitten är på en timme vardera och de fyra sista är på en timme och 20 minuter. Vi fans har en hel del serietittande att se fram emot med andra ord!

  1. 14 april - 60 minuter
  2. 21 april - 60 minuter
  3. 28 april - 80 minuter
  4. 5 maj - 80 minuter
  5. 12 maj - 80 minuter
  6. 19 maj - 80 minuter

Och det kommer mer! Vi vet att fem olika uppföljare har börjat producerats. I slutändan kommer en av dessa att spelas in fullt och sändas. Länge har det ryktats om att den utvalda blir en prequel (en serie som utspelar sig innan originalet) och George R. R. Martin bekräftade detta med följande uttalande i januari:

"Every one of the concepts under discussion is a prequel, rather than a sequel. Some may not even be set on Westeros. Rather than 'spinoff' or 'prequel', however, I prefer the term 'successor show'. That's what I've been calling them."

Vi fans har alltså en hel del att se fram emot den närmsta tiden!

Andra spelbolag med odds & betting:

free-spins
-
free-spins
bonus
100 kr
bonus
free-spins
100
free-spins
bonus
2 000 kr
bonus