tab
Fotbollsspelare sparkar på boll

Fotbollsstjärnan misstänks för betting

Publicerades: tis 05 maj 2020

Den engelske fotbollsspelaren Kieran Trippier anmäls av det engelska fotbollsförbundet FA. Stjärnan misstänks ha brutit mot förbundets regler gällande betting. Det skriver BBC:s Laura Scott på Twitter. Trippier själv nekar till anklagelserna.

Atletico Madrid-spelaren Kieran Trippier, som tidigare tillhörde Tottenham gjorde succé för sitt England under VM i Ryssland 2018. Han var en av lagets mest framstående spelare i en turnering där England slutade på en fjärdeplats. Nu har den 29 årige Trippier återiget blivit mycket omskriven, men på grund av helt andra orsaker. Spelare misstänks nämligen ha brutit med engelsk fotbolls regler vad gäller betting och har nu anmälts av fotbollsförbundet FA.

Kieran Trippier anmäls för två olika regelbrott som ska ha skett i juli förra året. En av reglerna han misstänks ha brutit mot är att fotbollsspelare inte får lov att, direkt eller indirekt, satsa pengar på fotbollsmatcher. Han misstänks även ha delgett information som inte nått ut till allmänheten och som kan användas i syfte att satsa pengar på fotbollsmatcher.

Skulle Trippier fällas för regelbrotten riskerar han avstängning och dryga böter.

Trippier nekar till FA:s anklagelser

Kieran Trippier själv nekar till alla anklagelser. I en Intervju med engelska BBC säger han att han varit samarbetsvillig med FA under hela utredningen och att han kommer fortsätta vara det. Han säger även att han under sin tid som professionell fotbollsspelare aldrig har satsat pengar på fotbollsmatcher eller dragit fördel av någon annans vadslagning.

Landsmannen dömdes för samma regelbrott förra året

Trippier är inte den enda fotbollsspelaren som hamnat i blåsväder på grund av olovlig betting. Landsmannen Daniel Sturridge fälldes för exakt samma regelbrott förra sommaren. Han dömdes då till 800 000 kronor i böter och sex veckors avstängning. Skulle Trippier dömas väntar något liknande.

Senast den 18 maj ska Tripper ha bemött anklagelserna.