tab
Person sitter vid Macbook

Firade Valborg med miljonvinst

Publicerades: tor 02 maj 2024

Mitt i Valborgsfirandet kammade en spelare i Jönköpings län hem en miljonvinst på Eurojackpot. Vinsten landade på dryga 5,1 miljoner kronor.

Valborg är en uppskattad högtid runt om i Sverige – men en spelare från Sävsjö kommun kommer alltid att minnas sista april av en annan anledning. Tisdagens dragning av Eurojackpot resulterade nämligen i årets 25:e miljonvinst på spelet.

Spelaren kammade hem drygt 5,1 miljoner kronor med 5+1 rätt på dragningen. Den totala vinstsumman landade på 5 128 276 kronor.

Det är inte första gången som en miljonvinst hamnar i Jönköping.

– Detta blir årets tredje miljonvinst på Eurojackpot som gått till en spelare i Jönköpings län, säger Filippa Jartén, kommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den vinnande raden spelades online på Svenska Spels hemsida.

Nu väntar gratulationer från Svenska Spel

Svenska Spel är ett av Sveriges populäraste spelbolag och har som vana att personligen gratulera spelare som kammar hem större vinster. Därefter kommer man att boka in ett bankmöte för ekonomisk och juridisk rådgivning, vilket är en del i Svenska Spels spelansvar.

– När en spelare vinner en vinst i denna storlek kontaktar vi vinnaren för att gratulera. Jag ser fram emot att höra vinnarens reaktioner och vilka drömmar som ska förverkligas, säger Filippa Jartén.

Eurojackpot – ett av Europas största lottospel

Eurojackpot är ett av Europas största lottospel där spelbolag från 18 olika länder deltar. Dragning sker varje tisdag och fredag. Spelet kostar 25 kronor per rad.

Spelaren välj 5 av 50 nummer samt 2 av 12 stjärnnummer. Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. En ensam vinnare med 5 + 2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro. Högsta möjliga vinst är 120 miljoner euro.

I Sverige har sju jackpotfall delas ut, där den högsta vinsten har landat på 562 miljoner kronor. Miljardvinster har delats ut vid sex tillfällen, senast det skedde var i 2019 då en norsk spelare kammade hem ca 1,3 miljarder kronor.